Prof. Bulgakova přednášela na mezinárodním workshopu Frontiers in Lasers and Applications

V červenci 2021 se Prof. Nadezhda M. Bulgakova, Dr. Sc., vedoucí oddělení Vědecké aplikace laserů v Centru HiLASE, zúčastnila 2. mezinárodního workshopu Frontiers in Lasers and Appllications (FLA-2). Workshop byl uspořádán pro omezený počet uznávaných vědců z celého světa s cílem prohloubit mezinárodní výměnu a vytvořit nové kontakty. 

Prof. Bulgakova byla pozvána, aby přednesla čtyřicetiminutový příspěvek “Enhanced Laser Energy Coupling to Different Materials: Toward Understanding and Realization of New Irradiation Regimes”. Ve své přednášce popsala teoretický a experimentální výzkum, kterým se zabývá její oddělení Vědecké aplikace laserů.  S vědeckými kolegy diskutovali několik teoretických předpovědí založených na simulacích pomocí nejmodernějších modelů, z nichž některé byly úspěšně ověřeny v experimentech provedených v nově vybudované laserové aplikační laboratoři v prostorách Centra HiLASE.

Workshop se měl původně konat na Bahamách v květnu 2020, ale vzhledem k pandemické situaci byl odložen a nakonec uspořádán on-line. V průběhu celého července 2021 se konaly on-line přednášky a živé diskuze mezi účastníky, kteří jsou světově uznávanými odborníky v oblasti laserových aplikací.

Poděkování patří všem členům oddělení Vědecké aplikace laserů za jejich vynikající výzkum v rámci projektů BIATRI a HiLASE CoE.